NytårsMenu / STYRBÆKS NytårsMenu 2018
Nytårsmenu Odense 
STYRBÆKS NYTÅRSMENU 2018
Bestil online
 
En helaftensmenu med en
overflod af smagsoplevelser og økologi

 
 
ALL IN 6-RETTERS MENU
Næsten uden arbejde undervejs
klar til anretning og de små finesser
- og uden gryder, potter og pander, der skal vaskes op bagefter -
 
DEN LILLE RØDHÆTTE
RødTunge fra NordSøen i brændt Pequillo med Sepia,
Porre og sprøde Capers, StrandKrabbe-KampotPeber-Sauce
og vores røde PeberfrugtBrød

PROTEINER I BALANCE
Økologisk jysk og modnet OkseFilet
marineret i Ponzu og SesamOlie med 2 slags Citrus,
KikÆrter i PersillePesto,
spraglede GuleRødder i Ingefær & ristede CashewNødder

amok!
Færøsk FjordLaks i GlasKål med Lime og spaltet Chili 
i cremet, grøn Curry med KaffirBlade,
Kokos, Galanga & CitronGræs, SoyaBønner
og UhreKerner fra Kragegården

KLASSISK
MørbradsMedaljon af dansk øko-Gris
på Pommes Macaire med STYRBÆKS Bacon,
syltede RødLøg med Timian og RødvinsGastrique

HEAVEN ON EARTH
Rød Kloster Thise-økologi gratineret med
2-års-lagret Parmigiano-Reggiano
på MaltOlivenBrød med Jack Fruit
og Druer i Heaven on Earth

LOKAL ISTID
Økologisk Is med HindBær fra BagHaven
i sprød YuzuMeringue med karamelliseret LotusBlomst
og OpalBlomme-Sauce med StjerneAnis, DrueMost,
SolBær og STYRBÆKS egen BlommeBrændeVin

Med forbehold for ændringer
 
ALL IN 6 RETTER
kr. 495 pr. kuv.


 Som tidligere år laver vi kø-frie intervaller,
hvor menuerne afhentes om eftermiddagen på
 
STYRBÆKS
Slettensvej 223
5270 Odense N

Bestil online
 
 
VINE
Vi vender tilbage med forslag til vine,
når vi kommer lidt tættere på det nye år.
2018 har i STYRBÆKS-regi budt på en inspirationsrejse mod Asien,
som gjorde et meget stort indtryk, og det har sat
sine aftryk på årets nytårsmenu.

De har de rigtge råvarer, og få steder i verden oplever man
havets overflod så frisk, ligesom frugt- og grøntmarkederne bugner.
Man tilbereder enkelt og respektfuldt overfor råvaren,
og deciderede smagseksplosioner er et markant kendetegn
for såvel streetfood´en som gastronomien på højeste plan.

Smagen er som altid STYRBÆKS ultimative ambition,
men vi er i år også gået rigtig langt i vores søgen efter råvarer
for at gøre årets nytårsmenu så økologisk som muligt.

Alle hovedelementerne er således økologiske i de fire retter,
der ikke er med fisk, mens rødtungen er fanget i Nordsøen
og blæksprutten er en af de bæredygtige, vilde fangster.
I dag er det næsten umuligt at få vildlaks i større mængder,
så vi har valgt den færøske, der er utroligt lækker, fast i kødet og samtidig
en af de laks, der opdrættes med den største respekt
for naturen, for fisken og for os, som spiser den.

’Den lille rødhætte’
er med rødtunge i de brændte, røde peber-peguillos,
en strandkrabbe-sauce med de smagfulde Kampot-pebre
og med et stykke mør kappe af Sepia som en lille smagsprøve
på årets bogudgivelse om blæksprutter fra STYRBÆKS.

De to næste retter trækker klare tråde mod Asien:
Ponzu’en til oksen er en overvældende smagsgiver med soya og yuzu,
mens vi nyfortolker den fantastiske AMOK fra Cambodja
og laver den med laks, men holder fast i de karakteristiske
smagselementer med kaffir, kokos, galanga og citrongræs.

Længe overvejede vi, at AMOK´en skulle være årets hovedret,
men vi tænkte alligevel, der også skulle lidt rødvin ind på den plads..
- så nu deler laksen æren med en mørbradsmedaillon af økologisk gris,
hvor en saftig rødvin med garanti vil gøre fyldest!

At få ost i en menu er altid en lækker detalje, og især som
i denne dansk-italienske konstellation, hvor Rød Kloster bliver
til en rigtig ret og gratineres med en lagret Parmigiano-Reggiano,
der ledsage sødmefuldt af druer, vi har lagt i
Heaven on Earth med den herlige jack fruit,
der ikke har gjort sit i indtog i Danmark, endnu.

Vi samler altid forråd i haven, og med sommerens mange soltimer
kan vi byde ind med både hindbær, opal-blommer, solbær og druer
i uendelige mængder. For blommernes vedkommende
tager vi ovenikøbet hul på årgang 2017,
som vi har gæret og destilleret hos Aqua Vitae på Sydfyn
til vores helt egen Opalblomme-brændevin.

Vores blommebrændevin serverer vi i 2018-høsten
som sauce til årets finale med marengs
og vores hjemmelavede is på fløde fra Naturmælk,
selvfølgelig også af den økologiske slags.
Og med en karamelliseret lotusblomst som den smukke reminder
om den verden, der bare venter på os derude!

Til gluten- og nødde-allergikere kan vi finde en løsning,
/ ring og hør nærmere på 6591 5001
DEN LILLE RØDHÆTTE
 
PROTEINER I BALANCE
 
amok!
 
KLASSISK
 
HEAVEN ON EARTH
 
LOKAL ISTID
STYRBÆKS | CVR: 20737034 | Slettensvej 223, DK-5270 Odense N  | Tlf.: 65915001 | mail@styrbaeks.dk