Nytår / STYRBÆKS NytårsMenu 2018
Nytårsmenu Odense 
STYRBÆKS NYTÅRSMENU 2018
Bestil online
 
En helaftensmenu med en
overflod af smagsoplevelser og økologi

ALL IN 6-RETTERS MENU
Næsten uden arbejde undervejs
klar til anretning og de små finesser
- og uden gryder, potter og pander, der skal vaskes op bagefter -
 
ALL IN MED RØDTUNGE & BLÆKSPRUTTE, OKSE,
LAKS, ØKOGRIS, OST & DESSERT

 
DEN LILLE RØDHÆTTE
RødTunge & Blæksprutte Loligo Forbesi fra Nordsøen
i brændt Pequillo med sprøde Capers,
StrandKrabbe-KampotPeber-Bisque
og vores røde PeberfrugtBrød

PROTEINER I BALANCE
Økologisk jysk og modnet OkseFilet
marineret i Ponzu og SesamOlie med 2 slags Citrus,
KikÆrter i PersillePesto,
spraglede GuleRødder i Ingefær & ristede CashewNødder

amok!
Færøsk FjordLaks i GlasKål med Lime og spaltet Chili 
i cremet, grøn Curry med KaffirBlade,
Kokos, Galanga & CitronGræs, SoyaBønner
og UhreKerner fra Kragegården

KLASSISK
MørbradsMedaljon af dansk øko-Gris
på Pommes Macaire med STYRBÆKS Bacon,
syltede RødLøg med Timian og RødvinsGastrique

HEAVEN ON EARTH
Rød Kloster Thise-økologi gratineret med
2-års-lagret Parmigiano-Reggiano
på MaltOlivenBrød med Jack Fruit
og Druer i Heaven on Earth

LOKAL ISTID
Økologisk Is med HindBær fra BagHaven
i sprød YuzuMeringue med karamelliseret LotusBlomst
og Kompot af spicy OpalBlommer med SolBær, StjerneAnis
og STYRBÆKS egen BlommeBrændeVin

Med forbehold for ændringer
 
ALL IN 6 RETTER
kr. 495 pr. kuv.


 Som tidligere år laver vi kø-frie intervaller,
hvor menuerne afhentes om eftermiddagen på
 
STYRBÆKS
Slettensvej 223
5270 Odense N

Bestil online
 
Hent NytårsMenuen 2018 som PDF
2018 har i STYRBÆKS-regi budt på en inspirationsrejse mod Asien,
som gjorde et meget stort indtryk, og det har sat
sine aftryk på årets nytårsmenu.

De har de rigtge råvarer, og få steder i verden oplever man
havets overflod så frisk, ligesom frugt- og grøntmarkederne bugner.
Man tilbereder enkelt og respektfuldt overfor råvaren,
og deciderede smagseksplosioner er et markant kendetegn
for såvel streetfood´en som gastronomien på højeste plan.

Smagen er som altid STYRBÆKS ultimative ambition,
men vi er i år også gået rigtig langt i vores søgen efter råvarer
for at gøre årets nytårsmenu så økologisk som muligt.

Alle hovedelementerne er således økologiske i de fire retter,
der ikke er med fisk, mens blæksprutten er en af de bæredygtige,
vilde fangster, der fanges i Nordsøen sammen med rødtungen.
I dag er det næsten umuligt at få vildlaks i større mængder,
så vi har valgt den færøske, der er utroligt lækker, fast i kødet
og samtidig en af de laks, der opdrættes med den største respekt
for naturen, for fisken og for os, som spiser den.

’Den lille rødhætte’ med rødtunge i peguillo er nordisk tænkt
i en strandkrabbe-bisque og med blæksprutte
som det udfordrende og interessante anker.
De to næste retter trækker klare tråde mod Asien:
Ponzu’en til oksen er en overvældende smagsgiver med soya og yuzu,
mens vi nyfortolker den fantastiske AMOK fra Cambodja
og laver den med laks, men holder fast i de karakteristiske
smagselementer med kaffir, kokos, galanga og citrongræs.

Længe overvejede vi, at AMOK´en skulle være årets hovedret,
men vi tænkte alligevel, der også skulle lidt rødvin ind på den plads..
- så nu deler laksen æren med en mørbradsmedaillon af økologisk gris,
hvor en saftig rødvin med garanti vil gøre fyldest!

At få ost i en menu er en lækker detalje,
især som i denne dansk-italienske konstellation, hvor Rød Kloster
ophøjes til en rigtig ret og gratineres med en lagret Parmigiano-Reggiano,
akkompagneret sødmefuldt med druer, vi har lagt i
Heaven on Earth med den herlige jack fruit,
der ikke har gjort sit i indtog i Danmark, endnu.

Vi samler altid forråd i haven, og selv med sommerens mange soltimer
kan vi byde ind med både hindbær, opal-blommer og solbær
i uendelige mængder. For blommernes vedkommende
tager vi ovenikøbet hul på årgang 2017,
som vi har gæret og destilleret i samarbejde med Aqua Vitae på Sydfyn
til vores helt egen Opalblomme-brændevin.

Den serverer vi i 2018-høsten som kompot til årets finale
med marengs og vores italian-style-is på en masse mælk og meget lidt fløde
fra Naturmælk, selvfølgelig også af den økologiske slags.
Og med en karamelliseret lotusblomst som den smukke reminder
om den verden, der bare venter på os derude..

Til gluten- og nødde-allergikere kan vi finde en løsning,
/ ring og hør nærmere på 6591 5001
DEN LILLE RØDHÆTTE
 
PROTEINER I BALANCE
 
amok!
 
KLASSISK
 
HEAVEN ON EARTH
 
LOKAL ISTID
STYRBÆKS | CVR: 20737034 | Slettensvej 223, DK-5270 Odense N  | Tlf.: 65915001 | mail@styrbaeks.dk