Publikationer / Fornemmelse for smag
Fornemmelse for smag
 
Madens smag har en fysisk dimension: vi mærker og føler maden og dens struktur. Sansningen af madens fysiske dimension er ofte helt ubevidst, men vi bliver straks opmærksom på, at den spiller en rolle, hvis maden ikke er som forventet; vi reagerer prompte på chips, som er blevet bløde, en sovs som er blevet grynet, et stykke kød som er sejt, eller en te som snerper, fordi den har trukket for længe.

Det er påstanden i denne bog, at et større fokus på den fysiske dimension af den totale smagsoplevelse kan føre til mere velsmagende måltider, og i nogle tilfælde også til sundere mad. Samtidig kan viden om, hvordan madens fysiske egenskaber skaber mundfølelse, giverinspiration til et mere spændende og alsidigt køkken med masser af overraskelser.
 
Personerne bag
Ole G. Mouritsen er dr. scient. og professor i biofysik ved Syddansk Universitet og interesseret i videnskaben bag madlavningen.

Klavs Styrbæk er kok og har gennem mere end tyve år drevet Restaurant Kvægtorvet i Odense. Nu driver han STYRBÆKS sammen med sin hustro Pia Styrbæk.

Jonas Drotner Mouritsen er designer og arbejder i sit firma Chromascope med grafisk design, animation og filmproduktion

Se mere på bogens hjemmeside
www.fornemmelseforsmag.dk (Fornemmelse for smag).
STYRBÆKS | CVR: 20737034 | Slettensvej 223, DK-5270 Odense N  | Tlf.: 65915001 | mail@styrbaeks.dk